Akershusgruppen

Akershusgruppen er en restaurantgruppe som står bak flere av Oslos mest populære spisesteder og gastropuber. Konsernet ble i sin tid etablert av Ole Tollefsen, Børre Jensen og Tom Erik Andreassen, som alle har lang fartstid fra bransjen. I dag består Akershusgruppen av femten ulike konsepter i hovedstaden. Café Skansen, Beer Palace, Nydalen Bryggeri & Spiseri, Kullt, Hansken og Mamma Pizza er et knippe av disse kjente og kjære stedene.

Restaurantmarkedet drives av flere trender. Økt turisme, generell befolkningsvekst og en stadig økende andel som ønsker å bruke penger på opplevelser representerer noen av disse. Per i dag er Akershusgruppen en av landets største og mest lønnsomme restaurantkjeder. I tillegg har selskapet utmerket seg som en attraktiv arbeidsgiver. I 2021 ble det kåret til et av landets beste steder å jobbe i undersøkelsen “Great Place to Work”.

Longship ble majoritetseier av Akershusgruppen i 2019. De tre nevnte gründerne er fortsatt inne på eiersiden, der to er aktive i styre og drift.

Realiserte Longship-investeringer
Investeringer før Longship