Norwegian Travel

Norwegian Travel er en førsteklasses turoperatør innen opplevelsesturisme i Norge. Selskapet har offensive vekstambisjoner og ønsker å bli en one-stop-shop for aktive og eventyrlystne turister på utvalgte destinasjoner i landet– i en bransje som pekes ut som en av Norges viktigste fremtidsnæringer.

I dag er Norwegian Travel mest kjent for å drifte flere av landets mest ikoniske og folkekjære landemerker og anlegg. Det berømte Snøhotellet i Kirkenes og den tradisjonsrike Fjellheisen i Tromsø er to av dem. I 2021 bygget selskapet landets lengste gondolbane, Romsdalsgondolen, velkjent fra TV-serien “Kompani Lauritzen”.

Norwegian Travel har gått i bresjen for bærekraftig turisme – et markedsområde som begynner å etablere seg som en megatrend. Selskapets definerte satsningsområder i Norge er Kirkenes, Tromsø, Lofoten og Romsdalen. De ulike lokalsamfunnene merker alle de positive ringvirkningene av virksomheten. Hundrevis av arbeidsplasser har blitt skapt, og all drift baserer seg på ren, lokalprodusert vannkraft. Norwegian Travels overordnede mål er å være karbonnøytral innen 2025.

Longship har siden 2019 vært majoritetseier i selskapet og har fremmet en offensiv vekststrategi. Siden den gang har de gjennomført 10 oppkjøp og tre nyetableringer innen aktivitetsbasert turisme.

Klikk her for å lese historien Bygger en ledende aktør i Norges fremtidsnæring

Nåværende Longship-investeringer
Onsagers er klar markedsleder i det Norske IP markedet og driver virksomhet fra kontorer i Oslo, Tromsø og Bergen samt Sverige, Tyskland og UK.
Les mer
Star Information Systems er et globalt konsulent- og programvarehus som leverer software-løsninger for vedlikehold og HSEQ til maritim sektor.
Les mer
Fem selskaper har dannet en landsdekkende og ledende aktør innen innaskjærs dykking og nærliggende undervannstjenester.
Les mer
Move er en norsk IT-spesialist som leverer løsninger og konsulenttjenester med fokus på datalagring, nettverk og infrastruktur.
Les mer
Akershusgruppen er en restaurantgruppe som står bak flere av Oslos mest populære spisesteder og gastropuber.
Les mer
The Cloud People er den ledende skypartneren innen ServiceNow og Google Cloud i Norden.
Les mer
Gexcon er et software- og konsulenthus innen avansert simulering og analyse av brann- og eksplosjonsfare.
Les mer
Hydor er en norsk maritim forsikringsekspert som skriver ansvarsforsikring for små- og mellomstore skip på vegne av forsikringsselskap.
Les mer
Norwegian Travel er en turoperatør innen opplevelsesturisme i Norge.
Les mer
SEAM er en leverandør av hybride, hydrogen og helelektriske fremdriftssystemer og automatiserte løsninger til maritim sektor.
Les mer
Sensio er et skandinavisk velferdsteknologiselskap som bidrar til mer effektive og tryggere velferdstjenester.
Les mer
Nofitech designer og leverer løsninger for landbasert oppdrett av laks, som gir en bærekraftig tilgang på høykvalitetsproteiner.
Les mer
Realiserte Longship-investeringer
Investeringer før Longship